Lakás és ház eladásakor is kötelező az érintésvédelmi felülvizsgálatot elvégeztetni. 

Sziasztok, éppen egy iroda épület villámvédelmi felülvizsgálatát készítem, ez a villamos biztonság technikai méréseknek az egyik része. A másik két része a tűzvédelmi felülvizsgálat, erősáramú berendezések felülvizsgálata, és az érintésvédelmi felülvizsgálat pedig a harmadik része.

Erről a három felülvizsgálatról azt érdemes tudni, hogy 2020. július 24.-től már minden lakás eladásánál vagy családi ház eladásánál vagy bérbeadásánál már kötelező megcsináltatni, és ugyan úgy érvényes a 40/2017-es NGM rendelet, ami pedig kötelezővé teszi a vállalkozásoknak ezt a 3 db felülvizsgálatot, 3 évente vagy adott esetbe 6 évente, attól függ, hogy melyik felülvizsgálatról beszélünk. Ezt azt jelenti, hogy ha neked vállalkozásod van Kft-d vagy Bt-d akkor 3 évente ennek a 3 felülvizsgálatnak meg kell lennie. Igazából az érintésvédelemnek 3 évente a villámvédelemnek meg az erősáramú berendezések tűzvédelmi felülvizsgálatának, annak pedig 6 évente kötelező meglennie. Amennyiben nincs meg ez a felülvizsgálati papír, jegyzőkönyv akkor, ha egy munkavédelmi ellenőrzés vagy egy katasztrófavédelmi ellenőrzés során büntetésre számíthat a vállalkozó, mert ez annak a része. És az elején említettem, hogy családi házaknál és lakásoknál is most már kötelező, igen ez így van változott a rendelet, amikor valaki lakást vagy családi házat akar eladni, akkor kötelező neki érintésvédelmi felülvizsgálatot csináltatnia bizonyos kiegészítésekkel, de hogy mik ezek a kiegészítések akkor ezeket még személyesen el tudjuk mondani. Úgyhogy ha vállalkozó vagy, vagy lakást szeretnél vagy családi házat eladni, akkor keress minket bizalommal. 

Érdekessége ennek az épületnek, hogy ez az irodaház, és innen tökéletesen látszik ott háttérbe a másik negyed, annak a egyik épület tömbjét is szintén mi vizsgáltuk felül, az a Duna Park lakópark és igazából innen most két nagy komplexum látszik erről a helyről, ami a szintén a mi munkánk volt. Úgyhogy ha villamos biztonság-technikai felülvizsgálatra van szükségetek, akkor nyugodtan keressetek minket a BILD Elektro vagyunk, keressétek meg a weboldalunkat a www.bildelektro.net weboldal címen és iratkozzatok fel youtube csatornánkra, hogy folyamatosan értesüljetek a legújabb változásokról.

Sziasztok.