Honnan tudhatja meg, hogy hibás a kismegszakítója?


A megszakítók több okból is meghibásodhatnak. Legtöbbször túlterhelt áramkör, nem megfelelően visszaállított megszakító vagy rövidzárlat következménye miatt. A megszakítók azért vannak, hogy megvédjék Önt az elektromos hibáktól és tüzektől, ezért fontos tudni, hogyan lehet megmondani, hogy a megszakító meghibásodott-e.
Rossz a megszakítóm?

Ha úgy gondolja, hogy a megszakítójának problémája van, akkor ideje lenne kapcsolatba lépnie egy villanyszerelővel. De mielőtt ezt megtenné, íme néhány lépés, amelyet megtehet annak megállapítására, hogy a megszakítója rossz-e.

1.            Határozza meg azt az áramkört, amelyet a megszakító véd

Amikor először észleli a megszakító problémáját, határozza meg, hogy a megszakító melyik áramkört védi. Ehhez menjen az elektromos panelhez, és keresse meg az alábbiak egyikét:

·            Címke a megszakító mellett található általában;

·            A kapcsolási rajz az áramköri panel ajtaján fedezhető fel.

A címkén, vagy az ábrán világosan fel kell tüntetni, hogy a megszakító melyik áramkört védi. Ha az elektromos panelen nincsenek címkék vagy diagramok, fontolja meg a megszakítók címkézését.

2.            Húzza ki az elektromos készülékeket az áramkörből

Miután azonosította azt az áramkört, amelyet a kioldott megszakító vezérel, győződjön meg arról, hogy a megszakító KI (OFF) állásban van, és húzza ki az adott áramkörből az összes fogyasztót. Ez kiküszöböli az elektromos túlfeszültség, vagy más elektromos problémák esélyét a 3. lépés végrehajtása során.

3.            Állítsa vissza a megszakítót

Miután az összes készüléket kihúzta a konnektorból, visszaállíthatja a megszakítót, ha visszakapcsolja BE (ON) állásba. Ha nem hallja és nem érzi a határozott kattanást a megszakító kapcsolójának elfordításakor, akkor a megszakító hibás lehet. A megszakító alaphelyzetbe állítása után, ha nem kapcsol ki azonnal, akkor a probléma eredeti oka valószínűleg egy túlterhelt áramkör volt. Helyezzen át néhány csatlakozót egy másik áramkörbe, majd állítsa alaphelyzetbe a megszakítót. Ha a megszakító azonnal újra kiold, akkor rövidzárlat történt, vagy rossz megszakító.

      

Szükségem van villanyszerelőre a megszakító cseréjéhez?

Ha folyamatos problémái vannak egy megszakítóval, itt az ideje, hogy felvegye a kapcsolatot egy engedéllyel rendelkező villanyszerelővel. A BILD Elektro® Bt. szívesen kivizsgálja és elvégzi a szükséges elektromos javításokat, vagy a megszakítók cseréjét. Kezdje azzal, hogy felveszi a kapcsolatot a BILD Elektro® Bt.-vel a 06-70-904-86-70-as telefon számon, vagy látogasson el cégünk weboldalára (www.bildelektro.net).

Aggódik, hogy néhány készülékét meghibásodott egy hibás megszakító által?

A megbízható és kényelmes készülékdiagnosztika és javítás érdekében forduljon bizalommal a BILD Elektro® Bt.-hez.