Hogyan válasszuk ki a tökéletes külső lámpatesteket?

A hátsó verandája sivárnak, vagy sötétnek tűnik?Az első bejárata nem annyira hívogató, mint szeretné?Dodja fel néhány új külső világítással!

  

Külső lámpatestek elhelyezése felpezsdítheti (és világosíthatja) a kültéri területet, homlokzatot és növelheti a járdaszegély vonzerejét.Nem tudja, hol kezdje?Hagyja, hogy a világítási tanácsaink kalauzolják az otthoni kültéri világítótestek kiválasztásában!

  

A külső világításnak melegnek és hívogatónak kell lennie, de mégis kiegészítenie kell meglévő dekorációját.A megfelelő méret, szín, stílus, a fényerősség és beépítési magasság kiválasztása mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy otthonos fényt teremtsen.

  

Így válasszuk ki a külső világítótesteket, amelyek javítják a teret:

  

Mit kell figyelembe venni a kültéri lámpatestek kiválasztásakor


1. Méret

Törekedjen egy olyan megvilágításra, amely megvilágítja a tér nagy részét, de nem uralja a teljes külső homlokzatot. A túl nagy fény természet ellenesnek tűnhet.

A méret a helytől függően változhat. Az oldalsó udvar vagy a műút nagyobb fényt igényelhet, míg a bejárati ajtót kísérő fényeknek csökkentet fényerejűeknek és armatúrájuknak díszesebbeknek kell lenniük.

A bejárati szerelvények esetében jó alapszabály, hogy olyan berendezést válasszon, amely megközelítőleg a bejárati ajtó magasságának 1/3-a, vagy 1/4-e

.

2. Szín és stílus

Az armatúra mérete mellett a ház jelenlegi stílusrendszerével összeegyeztethető világítótestek választása segít javítani az általános esztétikát. Ha lakásában sárgaréz szerelvények vagy kilincsek vannak, ezeknek az elemeknek a hasonló sárgaréz kivitelű világítótestekkel való párosítása egységesebb, stílusosabb megjelenést eredményez.


3. Megvilágítás

A külső világítás végső célja a tér világosítása anélkül, hogy túlsúlyos lenne. Ez nagyban függ a fény elhelyezésétől és céljától.

Az oldalsó udvarhoz, a műúthoz, a garázshoz fényesebb izzót vagy közüzemi berendezést használhatunk a megvilágítás maximalizálása érdekében.

A tornác, a bejárati ajtó és a hátsó lámpák gyakran kisebb armatúrák lehetnek és lágyabb, vagy halványabb világítással rendelkezzenek a hangulat megteremtése érdekében.

Mivel ezek kültéri világítótestek, a hosszabb élettartamú és energia takarékosabb LED izzók választása ajánlott. 

Továbbá tanácsoljuk, hogy a lámpák burkolatai minimum IP 44-es védelmi szintűek legyenek.


4. Szerelési magasság

A világítótest magassága szintén elengedhetetlen a kívánt vonzerő eléréséhez. A legtöbb falra szerelhető alkalmazás esetében a megközelítőleg szemmagasságú fények esztétikusak. A legtöbb bejárati ajtó és garázsba szerelt lámpa esetében az ideális padló feletti magasság körülbelül 167-183 cm

.

Hol helyezzük el a kültéri lámpákat

A magasság mellett a megfelelő elhelyezés is fontos. A bejáratoknál és a bejárati ajtóknál az ajtót határoló két gyertyatartót vagy szerelvényt kell használni.

A fedett világítás a rendelkezésre álló hely méretétől függ. A nagyobb armatúrák, kültéri csillárok, ha a hely engedi elegánsnak tűnhetnek.

Íme néhány rendelkezésre álló világítás fajta, és néhány tanács, hogy mikor és hol használja őket:

·    Kültéri álló lámpák: Ezek az önálló, impozáns lámpatestek jól működnek a sétányok megvilágításához vagy az udvar kerületének jelöléséhez;

·    Kültéri falikarok: A bejárati ajtók és a bejáratok megvilágítására szolgálnak;

·    Kültéri csillár: Az elegancia elemének hozzáadásával ezeket a nagyobb, díszesebb berendezési tárgyakat ott lehet hasznosítani, ahol van hely;

·    Kültéri asztali lámpa: Legjobb nyitott teraszra vagy hátsó tornácra, ezek a lámpák igény szerint mozgathatók és fényerejük csökkenthetők a tökéletes hangulat megteremtése érdekében.

  

Ha segítségre van szüksége az új lámpatestek felszereléséhez, a BILD Elektro Bt. szakembere itt van, hogy segítsen! Hívjon minket még ma a 06-70-904-86-70 telefonszámon.