Skip to main content

Miért kell villanyszerelő a konyhaszekrényhez?

Kétségbeesett telefonhívással kezdődik a mostani történet, amely a céges telefonunkra futott be a minap.

 Megjött az új konyhabútor, de elment az áram...

Valahogy éreztem reggel, hogy ebben a napban megint elő fog jönni valami szívemhez nem teljesen közel álló dolog. Valami jó kis vésés vagy gipszelés úgy hiányzott már. 

Hát.. mit mondjak... nem is kellet rá sokáig várni. Reggel 9 hív a kedves Ügyfél, hogy ott van az asztalos, éppen szerelné fel a konyhabútort, de közben elment az áram. De a villanyszereléssel biztos nincs baj, mert a múlthónapban lett kész a ház teljes villanyszerelése, úgyhogy az biztos rendben van.  Kedves ügyfél! Rohanok. 

Mikor megérketem az asztalos már elment. A ház egyik részében volt áram, de a konyhában és a fürdőben tényleg nem volt semmi. Kismegszakítók leverve. Próbálom visszakapcsolni... csattan megint. Jó akkor valahol valami nagy gond van. Az asztalos előtt volt áram? Volt. Kapom meg a választ. Nyúlt valamihez az asztalos a konyhaszekrényen kívül? Nem. Na jó akkor már csak a szekrénnyel lehet a baj. 

A falban van már néhány furat. Sejtem mi lehet a probléma... szemügyre vesszük küzelebbről is.

A kedves Ügyfél jelezte az előző villanyszerelő csapatnak, akik egy hónappal ezelőtt kivitelezték a villanyszerelést, hogy ezen a falon konyhaszekrény lesz. Nem tudja, hogy ez az infó fontos e a villanyszerelőnek vagy nem,de inkább szólt hogy tudjanak róla. Hát mit ne mondjak. Nem ártott volna picit figyelni a Megrendelőre. Ugyanis ha a gerincet nem ott viszi el a villanyszerelő ahol neki kényelmes, hanem ott ahol logikus, akkor megmentette volna az Ügyfelét plusz pártízezer forint kiadásától. 

Vésés, dobozolás, vezetékcsere, újrakötés, majd gipszelés, aztán vakolás, majd glettelés és újrafestés. Csupán ennyi meló lett vele pluszba, feleslegesen. 

Adalékként még lefényképeztem a konnektort amit a "MESTEREMBEREK" felszereltek. Hát enyhén szólva is távol áll az egyenestől a felrakás, de még magasságbeli különbség is van a két dugalj között. A megrendelő már nem tudta volna kifizetni a plusz költséget akkor, így kérte hogy azt egy következő alkalommal javítsuk ki ha lehet. 

Ha tetszett a cikk, támogass minket egy Facebook megosztással!
Kattints a Facebook logóra! 
​Köszönjük!